Együtt a gyerekbarát Csillaghegyért!

by ATakacs

Ugyan Csillaghegy közlekedésbiztonságának javítása érdekében a 30-as övezeten belül forgalomcsillapító küszöböket telepítünk, ez csak egy szelete a városrész gyermekbarát fejlesztésének. Mégis mitől lesz gyermekbarát egy terület? Milyen lehetőségei vannak a csillaghegyi lakosoknak, ha nem autójukat használják? Csökkenhet érdemben az átmenő forgalom? Mire van igazán szüksége az itt élőknek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a közösségi tervezés 2. eseményén.

A Város és Mobilitás Intézet felvezető előadása után a csillaghegyi lakóké volt a főszerep, akik különböző – kifejezetten erre a célra készített – gondolatindító feladatok során formáltak véleményt egy-egy utca, köztér, vagy úgy általában a városrész átalakításáról, jövőbemutató fejlesztéséről. Utcabútorok, sáveltolásos virágládák, párakapuk, védett kerékpársáv – csak kiragadott példák a számtalan igény közül.

Lehetőség volt a forgalomtechnikai szakemberekkel érdemben beszélni, akik az elhangzott igényeket a közösségi alkalmak során részletesen jegyzik. Aki esetleg az eddigi eseményeken nem tudott részt venni, de mégis velünk együtt alakítaná egy élhetőbb Csillaghegy jövőjét, IDE KATTINTVA július 31-ig online formában is megteheti.

További részletek: https://www.varosmobilitas.hu/forgalomcsillapitas/csillaghegy