Elkészült a Gladiátor park fejlesztési terve

by Info_obvf

A Gladiátor park felújításáról 2019. februárban döntött a III. kerületi Önkormányzat. Az elmúlt hónapokban, az előkészítéi és tervezési szakaszban egy lakossági kérdőív kitöltésére is sor került, ennek visszajelzéseit a tervezők figyelembe vették a koncepció- és kiviteli tervek véglegesítésénél. (A lakossági visszajelzések eredményei itt láthatók >>>)

A parkfejlesztés várhatóan idén ősszel kezdődik. A park alapvető funkciói nem változnak és a korábbi helyükön lesznek elérhetők. Megmarad és bővítésre kerül a játszótér, felújításra és bővítésre kerül a park közepén található kis közösségi tér, a korábbi komposzt WC-k helyén mobil WC-k kerülnek kihelyezésre. Egy nyertes NFM pályázat nyomán várhatóan egy fedett street-workout rész is kerül majd a parkba, de ez nem az önkormányzati beruházással egyidejűleg fog megtörténni, ezért annak megvalósítáis ideje egyelőre még bizonytalan.

A sokak által használt és szeretett játszótér megszépül, új eszközökkel egészül ki, lesz ivókút, biztonságos kerékpártárolók gyerek és felnőtt kerékpárok számára. A közösségi téren piknikasztalok kerülnek ki. A lent látható terv alapján kerül sor a felújításra, a kivitelező kiválasztása után, várhatóan szeptemberben pedig már indulhatnak is a munkálatok.