Elkészült a végleges koncepció

by Info_obvf

A 2018-as ISKOLAUDVAR FEJLESZTÉSI PROGRAM keretében az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarának közösségi tervezése zajlott le. A koncepciótervet (mely egyaránt tükrözte az iskola diákjainak, tanárainak, a diákok szüleinek és a közösségi tervezésbe bevont Szent István Egyetem tájépítész hallgatóinak elképzeléseit és ötleteit) január végén mutatttuk be a tantestületnek.

2019. február 7-én a képviselőtestület jóváhagyta az iskola udvarának felújítására szánt költségvetési keretet, azaz 100 millió Ft önkormányzati forrásból valósulhatnak meg a közösen megálmodott tervek, még 2019 folyamán. Ez nagy öröm az Aquincum Általános Iskola számára, hiszen az udvaron nap mint nap, több mint 600 diák tölti el a szüneteit és a testnevelésórákat.

Wallner Krisztina tervező jelenleg is dolgozik a kiviteli terveken, mely a tantestülettel való folyamatos egyeztetés mellett zajlik. A cél az, hogy a megadott költségvetési keretből a lehető leginkább az iskolai szükségletekre szabott terv készüljön el, és hogy az udvar fejlesztése még a nyáriszünetben meg tudjon valósulni.