Elkészült az új sportpálya

by LSzovak

2022 májusában a TÉR_KÖZ fejlesztés a projekt talán legizgalmasabb elemével, az új multifunkciós tér kialakításával vette kezdetét a Huszti út és a Kaszásdűlő utca által közre zárt üres, aszfaltos területen.

A multifunkciós tér létrehozásának a célja, hogy a romlott állapotú, kihasználatlanul álló terület helyére egy hiánypótló szerepet betöltő területet biztosítson a környéken élők és a szomszédos iskola diákjai számára. A sportpálya fejlesztésével Kaszásdűlőn már nemcsak játszótér, fitness park és street workout pálya található, hanem egy többféle labdajátékra alkalmas sportpálya is várja a mozogni vágyókat. A sportpálya mellett teqball és pingpongasztalok, mászófal továbbá egy 60 méter hosszú öntöttgumi futóút is helyet kapott.

Mindemellett új padok, szemétgyűjtők és biciklitárolók telepítésre is kerültek, valamint a mozgástól kihevült sportolók helyben szomjukat olthatják a téren található ivókút segítségével. A mozgás bátorítása mellett a terület rendezése is célja volt a fejlesztésnek. A tér környezetében újonnan térkövezett és aszfaltozott utak, valamint frissen ültetett növényzet várja a látogatókat. A térrendezés még nem ért véget, a sportpálya melletti területen még további zöldítés és egy nyilvános illemhely kialakítása kerül sorra az elkövetkezendő időszakban.

A tér hivatalos átadójára november 23-án került sor. A barátságtalan idő ellenére is jó hangulatban telt a délelőtt az összegyűlt iskolások és környéken élő lakosok társaságában. A megnyitón Béres András alpolgármester úr mondott beszédet, majd a diákok számára átadott pár játékszert, amit a későbbiekben is tudnak használni a sportpályán. Amint kinyílt a pálya kapuja nemcsak az iskolába járó gyerekek, hanem a környéken élő felnőttek is mozogni kezdtek, az új pingpong asztalokat például egy közös játékkal avatták fel.