Elkészültek az év első felében zajló csapadékvízelvezetési kiskorrekciós fejlesztések

by Info_obvf

Az év első felében, kerületszerte több helyszínen zajló csapadékvízelvezetési kiskorrekciós fejlesztések a végéhez értek.

A Váradi utcában járda és esőkert épült, növényültetések történtek.

A Ladik utca – Szentendrei út csomópont találkozásánál a meglévő csatornahálózat kamerás vizsgálata, tisztítása, és új víznyelőrács beépítése történt a meglévő műtárgyba 8,70 méter hosszon.

A Kiscsikós közben csapadékvízelvezetési kiskorrekciós munkák keretében víznyelők épültek, továbbá az utca bizonyos pontjain a meglévő aszfalt kopóréteg cseréje, ezenfelül a vízelvezetéshez kapcsolódóan szegélyépítés valósult meg.

A Keve utcában új járda épült 40 m2-en, továbbá a meglévő járda aszfaltfelületének építése történt újabb 20 m2-en. Ezen kívül kiemelt szegély épült 28 méter hosszon. A már meglévő két víznyelő áthelyezésre került és a meglévő útpálya szerkezet helyreállítása is megvalósult 14 m2-en. A Keve utcai kivitelezés célja elsősorban az volt, hogy az útszűkület kialakításával fokozódjon a gyalogos biztonság, melyről elmondható, hogy egyben forgalomcsillapítási és gyalogosbiztonságot növelő célt szolgáló beavatkozás és vízelvezetés fejlesztési is, mivel azáltal, hogy az útpálya dőlési szöge a járda és útépítési munkák során megváltozott, a víznyelők is új helyre kerültek, ahol hatékonyabban láthatják el a funkciójukat.

A Rózsa utcában az útpálya mellett nagy szilárdságú öntött beton résfolyóka műtárgy került beépítésre 18 folyóméter hosszon. A kialakítás eredményeként az útpályán felgyülemlő csapadékvíz egy nyílt árokban kerül elvezetésre.

Három új víznyelő épült a Tegez utca, Aradi és Bem utca közötti szakaszán. A víznyelők kihelyezése ugyanabban a lokációban történt, ahol korábban is voltak, de ezúttal a bemeneti pontok rákötésre kerültek a meglévő csatornahálózatra, így általánosságban hatékonyabbá vált az utca vízelvezetési képessége, mint korábban. A Tegez utca Aradi és a Bem utca közötti szakaszán, bizonyos pontokon a meglévő aszfalt kopóréteg cseréje, ezenfelül a vízelvezetéshez kapcsolódóan szegélyépítés is megvalósult.

Bízunk benne, hogy a csapadékvízelvezetési beavatkozás javítani fogja az utca vízelvezetőképességét és az ott élők megelégedésére szolgál. Köszönjük a kivitelezés ideje alatt tanúsított türelmüket és megértésüket!

A kerület vízelvezetési képességét javító kisbeavatkozásokat a jövőben is folytatjuk, melynek részleteivel kapcsolatban hamarosan jelentkezünk.

Galéria