Faültetés a Mészkő parkban

by Info_obvf

Ezen a héten zajlik a növényültetés, fák és cserjék költöznek a Mészkő parkba.

Néhány napja zajlik a növények ültetése a Mészkő parkban, mellyel a terület elnyeri végső, tervezett formáját. Bár a park ünnepélyes átadója 2017. szeptember 30-án már megtörtént, a faültetéssel és a növények végső telepítésével meg kellett várni az előírt, vegetációs szempontból legkedvezőbb időszakot. Késő ősszel a legmegfelelőbbek a körülmények a facsemeték és más növények elültetéséhez, ennél melegebb időben kisebb lenne az esélyük arra, hogy megeredjenek.

Ma délelőtt Bús Balázs polgármester és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a kerület országgyűlési képviselője is részt vett a faültetésen, melynek keretében összesen 91 új fa került ki a Mészkő parkba. A fák mellett cserjékkel is gazdagodik a terület, összesen 2443 db, különféle típusú cserje szépíti majd a területet.

Az ünnepélyes növényültetéssel együtt a házirendek is megérkeztek a parkba. Külön házirendet kapott a kutyafuttató, hasznos tanácsokkal a kutyások számára. Hamarosan kikerül a park alaprajza és házirendje a terület bejáratánál, illetve a teqball pálya mellett is feltűnik a játékszabályzat.

A házirend tartalmazza a két körbekerített terület, a játszótér és a kutyafuttató nyitvatartását. Mindkét területen a Háromhegyek Egyesület kezeli a kulcsokat, az őszi-téli időszakban 9 és 17 óra között, tavasztól őszig pedig 8 és 19 óra között tart nyitva a játszótér és a kutyás terület. A nyitva tartásra részben a területeken található eszközök védelme, részben a park környékén élők nyugalma miatt van szükség.