Forgalmirend-változások Kaszásdűlőn

by LSzovak

A kaszásdűlői TÉR_KÖZ pályázat sokrétű fejlesztési célokat tűzött ki maga elé. A kivitelezés az iskola mögötti kihasználatlan területtel vette kezdetét, az itt épülő multifunkciós tér és sportpálya utolsó simításait végzik, és már idén átadásra kerül. A sportpályával párhuzamosan útfejlesztési munkálatok is elkezdődtek, melyek a Szérűskert utca és Kaszásdűlő utca egyes szakaszait érinti. A kaszásdűlői TÉR_KÖZ pályázat eddigi szakaszában megújult útfelületek mentén frissen kihelyezett közlekedési jelzőtáblák és új felfestések mutatják a megváltozott forgalmirendet.

Milyen útfejlesztési munkák történtek eddig?

  • A Szérűskert utca és Kaszásdűlő utca találkozásánál lebontották a régi burkolatot, helyére térkő került.
  • Hiánypótló gyalogos útvonalak is létesültek, járda épült a kitaposott Szérűskert utca menti ösvényen, valamint új aszfalt került a Kaszásdűlő utca 11. szám alatti átjáróba.
  • Burkolatcserét kapott a Kaszásdűlő utca egyik csomópontja, valamint a Szérűskert utcai Nyugdíjas ház bejárata előtti útszakasz.

A fejlesztés forgalmi beavatkozásának egyik legfontosabb célkitűzése: A LAKÓTELEP ÁTMENŐ AUTÓS FORGALMÁNAK CSÖKKENTÉSÉT. 2023-ban, a fejlesztés lezárulásával véglegesen érvénybe lép majd az új forgalmirend, mely a környéken élők, valamint a gyalogosok és kerékpárosok számára élhetőbb környezetet és biztonságosabb közlekedést tesz lehetővé Kaszásdűlő központjában. A forgalomtechnikai intézkedések a fejlesztés eddigi szakaszában az alábbiakat érintették:

– Egyirányúvá vált a Szérűskert utca 39. (Nyugdíjasok Háza) előtti utcaszakasz, megközelíteni csak az Apát utca irányából lehetséges.

– A Szérűskert utca és a Kaszásdűlő utca között megszűnt azt áthaladás.

– Egyirányúvá vált a Köles utca, a Búza utca felől érkezőket egy új behajtani tilos tábla figyelmezteti erre.

A munkaterület rövidesen átköltözik a Dugovics Titusz tér szomszédságába, hogy elkezdődjön a Pethe Ferenc tér fejlesztése.