Gyalogátkelő-felújítási munkák indulnak a Hollós Korvin Lajos utcában

by ATakacs

A Dózsa György utca felől érkező nagyfokú gépjárműforgalom, illetve az esti órákban is sűrű gyalogosforgalom miatt indokolttá vált a lakossági kérés megvalósítása a Hollos Korvin Lajos utca 14.szám előtti zebra felújítását illetően. A meglevő gyalogátkelő a tervek szerint nemcsak LED-es megvilágítást, de  piros-fehér színű termoplasztik festéket is kap, ezzel is lassításra és odafigyelésre kényszerítve az autósforgalmat.

A kivitelezés az időjárás figyelembevételével két ütemben zajlik majd, az első ütemben a LED-es prizmák kerülnek felhelyezésre, a festés a második ütemben valósulhat meg,várhatóan a tavaszi hónapokban. A LED-es rendszer – akár szórt fényben is – nagyjából 4 óra töltés után 24 óráig biztosítja az üzemszerű működést, a beépített alkony kapcsolónak köszönhetően csak sötétedéskor aktiválódik, nappali fénynél kikapcsol.

Az első ütem munkálatai november 24-én esedékesek, az arra közlekedők reggel 7 és 11 óra között félpályás útlezárásra számíthatnak, a forgalom váltakozó irányban haladhat, ezért a lassabb áthaladás miatt elnézésüket kérjük!