Gyalogátkelő-felújítási munkák indulnak a Váradi utcában

by ATakacs

Az önkormányzat kiemelt fontosságúnak tartja a közlekedés-biztonság elősegítését a kerületeben,  a Váradi utca 17. lakóépület előtt levő gyalogátkelőhely pedig az út igen forgalmas szakaszán helyezkedik el. A közelben levő Óbudai Nagy László Általános Iskola felé a reggeli /délutáni órákban megnövekedett a gyalogosforgalom, az utóbbi években sok lakossági bejelentés érkezett a gyalogátkelő biztonságosabbá tétele ügyében.

Az előzetes helyszíni vizsgálat után, a műszaki megállapításban rögzítésre kerül az útburkolat megfelelő minősége, ami feltétele a tartós, minőségi termoplasztik festékanyag használatának. A gyalogátkelő a LED-es világítás mellett piros festékjelzést is kap, ezzel növelve a láthatóságot az esti órákban is, a gépjárművezetők irányába.

A kivitelezés két ütemben zajlik majd, az első ütemben a LED-ek kerülnek felhelyezésre, a festés a második ütemben várhatóan a tavaszi hónapokban valósulhat meg. A LED-es rendszer – akár szórt fényben is – nagyjából 4 óra töltés után 24 óráig biztosítja az üzemszerű működést, a beépített alkony kapcsolónak köszönhetően csak sötétedéskor aktiválódik, nappali fénynél kikapcsol.

Az első ütem munkálatai november 24-én esedékesek, az arra közlekedők reggel 7 és 11 óra között félpályás útlezárásra számíthatnak, a forgalom váltakozó irányban haladhat, ezért a lassabb áthaladás miatt elnézésüket kérjük!

Közlemények