Gyalogátkelő létesítése a Madzsar József utcában

by Info_obvf

Az idei évben régóta várt gyalogátkelő felfestése valósulhat meg a Békásmegyeri Piacnál, a Heltai Jenő tér mellett. A  forgalmas Madzsar József utcán közlekedő 204, 34 és 296-os buszok “Békásmegyeri HÉV” megállójához  vezető, eddig  hiányzó gyalogátkelő létesítése a gyalogosbiztonság növelése céljából kerül telepítésre, mivel a buszmegállóból a piac irányába jelenleg nincs akadálymentesített átkelés és az emberek védelem nélkül kényszerülnek átkelni az úttesten, ezért az átkelő szerepe kiemelt fontosságú.

A kivitelezés tartalmazza a buszmegálló meglévő peronon történő eltolását, a szegély süllyesztését az átkelő szélességében, továbbá burkolatjel festést, illetve a rávezető gyalogos járda bontását és új járda létesítését is. Az érvényben levő útügyi műszaki leírásnak eleget téve, a Budapest Közút Zrt. előzetes kérésére a gyalogátkelő megfelelő megvilágítása érdekében közvilágítás bővítést is tartalmaz a beruházás.

A munkálatok várhatóan április 12-én kezdődnek és a tervek szerint néhány hétig tartanak. A kivitelezés ideje alatt forgalmi rend változásra, sebesség korlátozásra készüljenek az arra közlekedők!kivitelezés alatti állapotkivitelezés előtti állapotkivitelezés alatti állapotkivitelezés utáni állapot