Hamarosan elkészül a Boldog Sándor István park

by ATakacs

Várhatóan áprilisban befejeződnek a Boldog Sándor István park kivitelezési munkálatai és a helyiek birtokba vehetik a megújult területet.

A munkálatok utolsó fázisában a sportpálya, futópálya és az új játszótér gumiburkolatainak öntése, a járdák aszfaltozása, és a gyep karbantartása zajlik. E munkálatok az időjárás függvényében fognak elkészülni, reményeink szerint az elkövetkezendő hetekben. A jelenlegi gyepfelületek szellőztetése és felülvetése alatt számítani kell a zöldfelületek korlátozott használatára, illetve a járdák aszfaltozása és javítása idején rövidebb lezárásokra a Szél, Vihar és Derű utcai járdákon.

A park megnyitására átadó rendezvénnyel is készül az Önkormányzat, melynek időpontja a fent említett munkák befejezésének függvénye. A birtokbavétellel ugyanakkor nem fejeződik be teljesen a fejlesztés, ugyanis a park megújításához nyújtott fővárosi TÉR_KÖZ támogatás egyik fontos célja, hogy a közterületek valóban közösségi helyekké váljanak. Ezt segítendő, a tavasz és nyár folyamán további programok lesznek a már megújult parkban, hogy a használat az itt élők és idelátogatók számára minél tartalmasabb legyen.