Hamarosan indulnak a kivitelezési munkák

by ATakacs

Hamarosan kezdetét veszik az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat tulajdonában lévő Szentendrei út 32-36. szám alatti társasházak közötti kis közpark és a kapcsolódó zöldfelületek megújításának kivitelezési munkái.

Az építkezési munkák várhatóan augusztus 15-én indulnak. A parkfejlesztés teljes ideje alatt a gyalogos közlekedés folyamatosan biztosítva lesz, a fejlesztés vonzáskörzetében elhelyezkedő ingatlanok megközelíthetők lesznek, az autós forgalmat pedig nem fogják érinteni a munkálatok.

Mi fog történni?

  • A megújítandó terület 2 részből tevődik össze. Az északi terület a Bogdáni út 4. és Szentendrei út 36. közötti zöldfelületek csoportja, a déli terület a Szentendrei út 32-34. közötti pihenő park. A beruházás részeként az északi területen felújításra kerül minden gyepfelület, a jövőbeni kitaposás kiküszöbölése érdekében beton szegély és sűrű, változatos évelő kiültetések, valamint talajtakaró cserjék és 6 db új fa kiültetése valósul meg. A két épület bejáratainál felújításra kerül az aszfalt burkolat és a meglévő rossz állapotú növénykazetták elbontásra kerülnek, helyükön vízáteresztő burkolat lesz.
  • déli területen a rossz állapotú járdaburkolatok és támfal elemek kerülnek felszámolásra, illetve a Szentendrei út 34. számhoz vezető szabálytalan kialakítású rámpa helyére beton lépcső épül. A növényfelületek megújulnak az északi részhez hasonlóan, 3 fa, – mivel az egészségügyi állapotuk olyan mértékben leromlott, hogy közvetlen veszélyt jelentenek a környezetükre, – kivágásra kerül és a helyükre újakat ültetnek. Ezenfelül cserjesáv is telepítésre kerül a Szentendrei út felöli részen. A park közepén pihenőterület kerül kialakításra, kihelyezett támlás székekkel.
  • A projekt keretében a Bogdáni út 4. szám előtt elhelyezkedő parkoló is megújul. Jelenleg a parkolófejlesztés megvalósításához szükséges engedélyeztetési eljárás zajlik, az építkezési munkák várhatóan 2023 első felében veszik kezdetét.

Bízunk benne, hogy a zöldfelület rehabilitációja hozzájárul a parkhasználók és a környéken élők jó közérzetéhez és kikapcsolódásához!

A terveket az alábbi linkről letölthetőek:

Déli terület – Koncepció terv

Északi terület – Koncepció terv