Hellowood alkotótábor

by Info_obvf

A Zichy Kastély jelenleg nem hasznosított, északi épületszárnyába költözik be 2018 őszén, az alkotói csoport irodája és Technika műhelye.

A Hello Wood egy független, nemzetközi alkotói csoport, mely fa felhasználásával alkot, design térelemeket és installációkat. Helyi vonatkozásban már többször találkozhattunk munkáikkal, ők készítették például a Fő téren és a Csobánka téren lévő színes utcabútorokat, a Fő téren felállított Hadrianus fejszobrot, illetve a 2017 karácsonyán sokak által megcsodált “adományfát”. A Hello Wood csapata nyitott és kísérletező, rendszeresen tartanak gyerekek és felnőttek részére is alkotó műhelyeket, nyári táborokat, workshopokat. Nemzetközi szinten is egyre nagyobb elismerésben részesülnek kreatív és közösségteremtő tevékenységük révén.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a jelenleg kihasználatlan Zichy Kastély északi szárnyában kívánt alkotói teret adni a Hello Wood innovatív kezdeményezésének, remélve, hogy a kerületben élők is sokat profitálnak, inspirálódnak az együttműködésből. A Hello Wood nem csak kreatív, alkotói szellemiséget hoz a Fő térre és környékére, de az általa rendezett workshopokon és kreatív programokon az óbudai lakosok jelentős kedvezménnyel vehetnek majd részt.

A csapat III. kerületi, bemutatkozó alkalma, a Zichy Kastély földszinti termeiben és a kastély udvarán, 2018. május 19-én lesz. A Hello Barokk! eseményen a barokk stílus jegyében barkács és design workshopokat, gyerekeknek szóló foglalkozást és a nap lezárásaként közös, barokk lakomát tartanak. A tervek szerint ezen a napon már be lehet nézni a kastély északi szárnyának földszintjén lévő, készülő Hello Wood műhelybe is.

A program teljes leírása és a jelentkezési feltételek itt olvashatók >>>  Érdemes minél korábban regisztrálni az eseményre, mert a workshop-férőhelyek, illetve a kedvezményes kerületi résztvevők száma korlátozott!

A Hello Wood csapata 2018 őszén veszi birtokba a Zichy Kastély északi épületszárnyát, és megkezdik inspiráló-alkotó-szinergikus működésüket. A kastély földszintjére költöző, nyitott műhelybe bárki betérhet, hogy kiélje barkácsolni vágyó hajlamát, a műhely megfelelő felszereléssel, szerszámokkal, kedvezményes fa alapanyaggal várja a látogatókat. A Hello Wood csoport célja, hogy minél szélesebb körben megossza másokkal a kézzel elkészített alkotás örömét és megismertesse, hogy ez a tevékenység egyben a hétköznapok rutinjából való kiszakadás és felszabadító élmény.

Jó energiákat kívánunk a csapatnak a Zichy Kastélybeli működésükhöz!