Idén megvalósul

by ATakacs

A Szépvölgyi úti HÉV megálló és a Lajos utca közötti apró park sokak számára jelenti Óbuda kapuját. A terület jelenleg nem a kerület legszebb arcát mutatja – rendezetlen parkolási helyzet, gyomnövények, szétszabdalt térszerkezet jellemzi.
2014-ben döntött az önkormányzat vezetése a terület megújítása mellett, és megkezdődött a tervezés, melybe – a következő évben – a környékbeli lakosokat, üzlettulajdonosokat is bevontuk. 2016-ra zárult le a kiviteli tervezés és az engedélyezések hosszú folyamata, így már csak az maradt hátra kérdésként, hogy mikor sikerül forrást találni a megvalósításhoz. Idén év elején, a költségvetésről szóló szavazáskor az önkormányzat Képviselő-testülete végül úgy döntött, hogy már 2017-ben – annak második felében – megújulhat a kis park.
És hogy hogyan fog kinézni? A tervezők törekedtek arra, hogy egyszerre legyen szép és jól használható a terület. Akadálymentes, könnyű és gyors áthaladást biztosít a környéken dolgozó sok ezer ember számára, de diszmedencés kis teresedése ideális egy kis üldögélésre, pihenőre is. Bár az új katasztrófavédelmi előírások miatt a parkolóhelyek számát mindenképpen csökkenteni kellett, az önkormányzat külön ügyelt arra, hogy ez a lehető legkisebb mértékben érintse az ittlakókat. Esztétikus, kulturált és barátságos zöld park lesz tehát a beruházás végeredménye, amit reményeink szerint a környékbeliek és a munkába sietők egyaránt magukénak éreznek.
További információkat a www.obvf.hu/szepvolgyi oldalon olvashatnak.
Tudomásunk szerint a főváros a Szépvölgyi út ezen szakaszát a következő években tervezi felújítani. Ez a főváros finanszírozásában történő munka, ami független az általunk itt leírt beruházástól.

Közlemények