Indul a kivitelezés

by ATakacs

Megújul a piac melletti terület

Ahogy arról már többször olvashattak lapunk hasábjain is, a kerület 2013-ban sikerrel pályázott a főváros Tér_köz elnevezésű pályázati kiírására, és 385 millió forint támogatást nyert a „Multifunkciós közösségit tér Békásmegyeren” elnevezésű projektjéhez. A beruházás a békásmegyeri piactól északra fekvő terület rendezését és funkcióbővítését foglalta magában. Ennek keretén belül készült el tavaly a Heltai Idősek Klubja, ám a házak közötti zöldfelület megújítására, a sétányok kialakítására mostanáig várni kellett. A napokban azonban aláírásra került a kivitelezői szerződés, így végre megkezdődhetnek a munkálatok.

A kivitelezés március elsején veszi kezdetét, és várhatóan négy és fél hónapig fog tartani. Ezen idő alatt lezárásokra és korlátozásokra kell számítani, melyek az ütemek előrehaladásával időről-időre változni fognak. A korlátozás érinti a környező parkolókat is, hiszen egyrészt a vállalkozónak az építkezéshez szüksége van felvonulási területre, másrészt a parkolók egy része a fejlesztés eredményeként szintén megújul. Az önkormányzat kérésére a kivitelező igyekszik majd rugalmasan állni a környékbeliek felmerülő igényeihez, hogy a munkálatok a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjanak. A projekt fejleményeit a www.obvf.hu honlapon követhetik nyomon, esetleges kérdéseiket pedig megküldhetik az info@obvf.hu e-mail címre.

A beruházás eredményeként Békásmegyer egyik központi területe válhat értékes és élhető közösségi térré. Köszönjük, hogy az ehhez szükséges munkálatok kényelmetlenségeit türelemmel és megértéssel fogadják!