Indul a kivitelezés a Boldog Sándor István parkban

by ATakacs

Tavaszra megújul a “Dombos”!

2015 őszén indult el a Derű utcai „Dombos” park megújítását célzó közösségi tervezés. A helyiek által kigondolt parkfelújítási program alapján 2016-ban a kiviteli terv is elkészült, így a kerületnek lehetősége nyílt arra, hogy a felújítási tervekkel induljon a fővárosi önkormányzat TÉR_KÖZ 2016-os pályázatán. A bírálóbizottság a projektet támogatásra javasolta, és 90 millió forintos fővárosi finanszírozást ítélt meg a kivitelezéshez. A kerületi HADRIANUS program keretein belül 2017 őszén elindul a megújítási munka, így 2018 tavaszán a környékbeliek már birtokba vehetik a megújult közparkot.

A kivitelezési munkák ütemezésénél fontos szempont volt, hogy az a parkhasználatot ne lehetetlenítse el teljesen. Ebből fakadóan az építési munkák által lezárt területek rendszeres változására kell számítani. Kérjük, kísérje figyelemmel az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. honlapját vagy facebook oldalát a várható lezárásokkal kapcsolatos friss információkért.

A kivitelezés ideje alatt a felmerülő kellemetlenségekért türelmüket és elnézésüket kérjük!

A teljes kivitelezés várható időtartama: 2017. november 14. – 2018. március vége. A parklezárás és a munkálatok ütemezése szakaszosan történik, hogy a park egy része mindig nyitva legyen az idelátogatók előtt. 2017-ben először a domb körüli parkrész rendezése történik meg, majd a Derű utcai járda alépítményének építésére és – az időjárástól függően – a Szél és Derű utcai járdák aszfaltozási munkálataira kerül sor. Az idén még elbontásra kerül a ”dühöngő” és környékének  betonelmei. 2018-ban következik a játszótér bontása, maid az új berendezések kialakítása.