Januári WELLBASED projekt aktualitások

by Info_obvf

A héten lezajlottak a havi rendszerességgel megrendezésre kerülő januári állapotfelmérő vizsgálatok az Ezüsthegyi Könyvtárban, szép résztvevői szám kíséretében.

A programba már bevontak egy naptárat is kaptak, amelyben a kötelező beavatkozások pontos helyszínei és időpontjai kerültek feltűntetésre az elkövetkező öt hónap vonatkozásában. Ezenfelül egy brosúrát is összeállítottunk a résztvevőknek, amelyben a programban való részvételért cserébe kínált nagy értékű háztartási gépek paramétereit szemlélhetik a könnyebb választás éredkében.

Unatkozni februárban sem fogunk, sem mi, sem a programba bevontak, rögtön a hó elején folytatjuk a decemberben már megrendezésre került energiahatékonysági tréning második alkalmaival a közös munkát.

A projekt hosszabb távú célja 300 fő bevonása a programba, ennek okán a toborzást folytatjuk, elképzelhető, hogy immáron Békásmegyer szerte.

A közvetlen brüsszeli forrásból megvalósuló Európai Uniós projekt fókuszában Óbuda-Békásmegyeren többek között a bevont háztartások energiamegtakarításának elősegítése áll, mely egy kivételes lehetőség a jövőben várhatóan emelkedő energiaárak figyelembevételével.

Másfelől a projektben résztvevők, a fogyasztási szokásaikra vonatkozó adataik megosztásával nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy olyan komplex stratégiák kerülhessenek kidolgozásra az Európai Unió területén, ami lehetővé teszi, hogy az energiához való hozzáférés, az energia megtakarítás és az egészség megőrzés metszetein kialakításra kerülő jövőbeli szakpolitikák minél több állampolgár életét könnyítsék meg.