Jendrassik park – második alkalom

by ATakacs

Közösen rajzoltunk

Október 18-án folytatódott a Jendrassik park közösségi tervezése. Az eddigi eredmények összefoglalása és az új résztvevők bemutatkozása után rajzolni kezdtünk. Két csoportra oszlott a társaság, mindkettő ugyanazzal a feladattal: válasszák ki a kérdőívekben javasolt funkciók közül azokat, amiket szívesen látnának a területen, és próbáljanak helyet is találni nekik!

A két csapat – egymástól függetlenül – nagyjából hasonló eredményre jutott.  Szeretnék, ha egy ápolt, gondozott park jönne létre a területen, a közepén esetleg szökőkúttal vagy virágágyással. Olyan üldögélésre, beszélgetésre alkalmas pihenőparkra vágynak a résztvevők, amelyben van hova leülni (padok), és javasolták a sakkasztal létrehozását is. A meglévő, részben kitaposott, részben burkolt utak nyomvonala megmaradna, javulna a közvilágítás, és a közbiztonság érdekében kamerát is javasoltak a csapatok. A zöldfelületek aránya megmaradna, vagy akár még nőhetne is, az egyik csapat akár a terület sövénnyel történő körbekerítését is el tudja képzelni, de a burkolatok is megújulhatnának.

Jövő hétre a tervezőink az elhangzott és megrajzolt tervekből már vázlatot készítenek, majd előképek segítségével próbálunk belemenni a részletekbe. Szeretettel várunk minden érdeklődőt október 25-én 17.30-tól a Békásmegyeri Közösségi Ház Klubtermében!