Jól halad a Meggyfa utcai játszótér fejlesztése

by ATakacs

Az időjárási körülmények ellenére jól halad a Meggyfa utcai játszótér felújítása. A kivitelezési munkák első heteiben mindkét hinta és a mászóháló alatti burkolatok, illetve az azokat övező szegélyek bontása is megtörtént, ahogy a rossz állapotban lévő kétszemélyes hintáé is. A kivitelezők a munkafolyamatok megkezdése előtt gondoskodtak a meglévő fák egyedi védelméről.

A bontási munkák befejezését követően elkezdődtek a burkolatépítési folyamatok is. A tükör elkészítése és tömörítése, továbbá a burkolatok alépítménye javarészt elkészült, a mászóvár alatti homok cseréje megtörtént. Kerti betonszegély épült a térkő és a gumiburkolatok határain, impregnált akácfa gerenda került a mászóháló köré, valamint süllyesztett fémszegély övezi az új fa helyét.

A hulladéktárolók még elbontásra várnak, helyettük hamarosan újak kerülnek ki, a játszótéren található padok némelyike viszont már áthelyezésre került, ahogyan a forgós játék is. Az új hintaállvány telepítése befejezésre került.

Egyeztetések történtek a meglévő fák ápoló metszésével, gallyazásával kapcsolatosan – drasztikus metszések nem lesznek, csak az alsó ágak levágása, a törzsek feltisztítása várható.

A kivitelezési munkák tervezett befejezésének időpontja továbbra is február vége – március első fele, amennyiben az időjárási viszonyok is lehetővé teszik.

Köszönjük az ott élők szíves türelmét a fejlesztés megvalósulásáig!