Jól haladnak a kivitelezési munkák a Tegez utcában

by Info_obvf

Remek tempóban haladnak a kivitelezési munkák a Tegez utcában. Egy-két héten belül várhatóan az utolsó simítások is elkészülnek az infrastrukturális fejlesztéshez kapcsolódóan.

Előzmények

Csillaghegy térségének hatékonyabb vízelvezetése érdekében, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, hogy önerős forrást biztosít új víznyelők megépítésére a Tegez utca több pontján. A döntés eredményeként március végén megkezdődtek a kivitelezési munkák a csillaghegyi térség vízelvezetési szempontjából az egyik legkritikusabbnak mondható utcájában.

Aktualitások

Az időjárási körülmények és a helyszínen dolgozók aktuális erőforrás kapacitása alakítja, hogy melyik szakasz pontosan mikor kerül sorra, de a közlekedés várhatóan továbbra is biztosított lesz az utcában. Előfordulhat néhány olyan nap, amikor részleges, illetve teljeskörű útlezárás, vagy forgalomterelés lép életbe, de erről a helyszínen dolgozók tájékoztatják az ott élőket.

Műszaki tartalom

Három új víznyelő épül a Tegez utca, Aradi és Bem utca közötti szakaszán. A víznyelők kihelyezése ugyanabban a lokációban várható, ahol jelenleg is vannak, de ezúttal a bemeneti pontok rákötésre kerülnek a meglévő csatornahálózatra, így általánosságban hatékonyabb lesz az utca vízelvezetési képessége, mint korábban. A Tegez utca Aradi és a Bem utca közötti szakaszán, bizonyos pontokon a meglévő aszfalt kopóréteg cseréje, ezenfelül a vízelvezetéshez kapcsolódóan szegélyépítés is várható.

Ezúton tájékoztatjuk a kivitelezés helyszínén élőket, hogy a kivitelezéshez kapcsolódó szegély építéssel érintett kapubehajtók esetén, kisebb átalakításokra kell számítani az építkezési munkák során, amelynek a helyreállítását a kivitelező minden esetben garantálja!

A fejlesztéssel járó kellemetlenségek miatt előre is szíves türelmüket és megértésüket kérjük! Bízunk benne, hogy az infrastruktúrafejlesztés hozzájárul majd Csillaghegy térségének hatékonyabb vízelvezetéséhez.

Galéria