KASTÉLY OVI FEJLESZTÉSE

by Info_obvf

A PROJEKT ISMERTETÉSE

A projekt keretében az Ágoston Művészeti Óvoda Kastély tagóvodája mintegy 80 millió Ft értékben  az épület gazdaságosabbá, biztonságosabbá és esztétikusabbá tételét célozó fejlesztésen esett át.

A külső falak és a tetőfödém egyaránt hőszigetelést kaptak, az elavult nyílászárók helyett pedig a korábbival megegyező osztású műanyag ablakok kerültek beépítésre. Ez utóbbiak esetében fontos szempont volt a „bukó” funkció lehetővé tétele, hisz az óvodában a szellőztetés így a korábbinál biztonságosabban végezhető.

A tetőcsere során a fedélszék teljesen új lécezést kapott, amelyre új kettős hódfarkú cserépfedés került. A hőszigetelés során a falhoz kapcsolódó faszerkezeteket is meg kellett újítanunk. A hőszigetelés után a Bécsi út felé néző homlokzat vakolat díszeit újra ki kellett alakítani. Az épület homlokzatán elhelyezett lámpák, villámhárító és egyéb szerkezetek a munkálatok befejeztével szintén visszakerültek az eredeti helyükre.

PROJEKT STÁTUSZA: Megvalósult fejlesztés

A PROJEKT ÖSSZKÖLTSÉGE: 79 775 479 Ft

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 29 949 098 Ft

ÖNKORMÁNYZATI ÖNERŐ: 49 826 381

PROJEKTHÍREK

  • A Bécsi úton található Kastély tagóvoda épülete teljes külső felújításon esett át: az utólagos hőszigetelésen kívül a tetőfedést és a nyílászárókat is cserélték. Az Ágoston Művészeti Óvoda Kastély tagóvodája jelenleg …