Kedődik a kivitelezés a Szépvölgyi úti parkban

by ATakacs

2018. október 15-én reggel 7 órától a munkaterület lekerítésével megkezdődik a Lajos utca Árpád fejedelem útja közötti Szépvölgyi úti park kivitelezési munkája. A lezárás első ütemében a szerviz út Lajos utca felőli oldala kerül lezárásra, illetve a park nyugati fele.

Az idei év végéig elbontásra kerül a parkban lévő korábbi étterem pavilonja, valamint a föld alatt elhelyezkedő pince szigetelése történik meg az organizációs terv szerint. Még az idei munkaterv része a második ütemben a Szépvölgyi út 1-3. járdáinak felújítása és a szükséges közművi kiváltások elvégzése, az ezen az oldalon található társasházi- és üzlet portálok folyamatos megközelíthetőségének biztosítása mellett. Az időjárás függvényében az új forgalmi rend és útburkolatcsere munkálatai és ezzel párhuzamosan a téren kialakítandó vízjáték építése zajlik majd.

A következő év elején a park déli járdája is új burkolatot kap, illetve a park keleti részének felújítása kezdődik meg. Ezen az oldalon megtörténik a forgalomirányító berendezés áthelyezése, a katasztrófavédelmi-útvonal kiépítése, és az új Szépvölgyi úti csatlakozás kialakítása is. Ekkor a  gyalogos forgalom a már felújított járdán, a társasházak felőli oldalon lesz biztosított.

A felújítás idején a parkolóhelyek nagy része elzárásra kerül, ami nehézséget okozhat majd az itt rendszeresen parkolók számára. Remélhetőleg a jövő évben átadásra kerülő, rendezett, tiszta park és az új forgalmi rend e kellemetlenségekért kárpótolni fogja az itt élőket és erre  közlekedőket. A felújítás idején, kérjük, kísérjék figyelemmel a Városfejlesztő facebook oldalát.