Látványosan indulnak a munkálatok

by ATakacs

A Laborc utcai strand korszerűsítési munkálatai – az organizációs és ütemterv alapján – nagy erővel kezdődtek el. A kivitelezésért felelős Denco Építőipari Kft. március első felében vonult fel a munkaterületre, az elmúlt héten pedig megkezdte a medencék előkészítését és az épületrészek bontását.

Az évtizedes elhanyagoltságnak és a részbeni, szakszerűtlen felújítási kísérleteknek köszönhetően az óbudai strand 2020 óta nem nyithatta meg kapuit. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásának hála a munkaterület március 5-én átadásra kerülhetett, majd a sikeres organizációs folyamatok után húsvét hetén, stílszerűen az újjászületés ünnepén indulhatott meg a strand területét érintő legnagyobb korszerűsítési projekt.

Ahogy a képeken látható, a területet teljes egészében birtokba vette a kivitelező, több ponton, párhuzamosan zajlanak a bontási és előkészítési munkálatok. Az öltözők és a kiszolgáló egységek a szükséges mértékben lebontásra, majd a tervezett közösségi funkciók szerint átépítésre kerülnek. A medencék szerkezetvizsgálata és állagjavítása érdekében megkezdődött azok leeresztése és a hosszú évek salakjától való megtisztításuk.

A felújítás komplexitása ugyan őszi befejezést tesz lehetővé, az Óbudai Szabadidőpark további helyszínei és szolgáltatásai változatlan formában várják az aktív pihenésre és kikapcsolódásra vágyókat. Hamarosan pedig a családoknak, nyári táborba érkező gyerekeknek ismét lesz lehetőségük a legnagyobb nyári melegben is hűsítő vízpartra vonulni.