Lezárult a rajzpályázat – Íme, a nyertes alkotás!

by LSzovak

„Tervezd meg Kaszásdűlő jelképét!” című rajzpályázat indult ősszel a kaszásdűlői TÉR_KÖZ fejlesztés keretében. A rajzpályázat egy fontos feladatra, a TÉR_KÖZ fejlesztés során megújuló szökőkút grafikájának megtervezésére hívta az alkotni vágyó kaszásdűlőieket. A fantázia szabadon szárnyalhatott, rajzaikat bármilyen eszközzel és technikával elkészíthették, csupán egy szabály volt, hogy munkájuk Kaszásdűlő városrészhez kapcsolódjon.

A beérkezett munkákat először a pályázat szakmai zsűrije vetette értékelés alá, kiválasztották a 7 legjobbnak ítélt rajzot, melyek a döntőbe kerültek. A végső döntést a kaszásdűlőiek kezébe adtuk, egy nyilvános szavazás keretében a Kaszásdűlő Hivatalos Facebook oldalon adhatták le voksaikat a számukra legjobban tetsző grafikára.

A pályázat minden beküldött munkát díjazásban részesített, korosztályonként más-más 3K-ba szóló előadás tiszteletjegyet kaptak jutalmul. A rajzpályázat legkisebb résztvevőire a Vitéz László Ángliában bábszínház előadás, majd ezt követően a kisiskolás korúak vehetnek majd részt egy izgalmas zenei kalandozáson a BonBon Matiné Műhely egyik előadásán. A 13 év feletti korosztályt egy 3 órás társasjáték estre invitáltuk meg a Mit játsszunk? YouTube csatorna házigazdáival.

A döntősök különdíjként egy mozaikkészítő workshopon vehettek részt. A foglalkozáson elsajátíthatták a mozaikozás alapjait Karalyos Gábortól, aki a döntősök kéznyomairól mintát vett, hogy elkészítse és beépítse azokat a 3K homlokzatába. A mozaikból kirakott tenyérlenyomatokkal nemcsak a nyertes, hanem a 6 döntős pályázó is maradandó nyomot hagyhat maga után a Pethe Ferenc téren.

A szakmai zsűri és a Facebook szavazatok közös döntése alapján, a rajzpályázat nyertese Nagy Marcell, a kaszásdűlői Dr. Szent-Györgyi Albert Általános Iskola 7 éves kisiskolása. Marci kaszáspókokat ábrázoló rajzát ezt követően egy grafikus kezébe adjuk, aki átdolgozza egy olyan grafikává, mely rámarható a Pethe Ferenc tér új párakútjának acéllemezére. A párakút várhatóan 2023 májusában kerül átadásra.