Lezárult a tervezés

by LSzovak

Játszótér az Ilonka utcában

Október 20-án este egy csaknem 1 éve tartó történet ért mérföldkövéhez a Táborhegyi Népházban. Tavaly ősszel azzal keresték meg a Városfejlesztőt a helyi családok, hogy nagy igény lenne Táborhegy-Testvérhegy térségében egy játszótérre. A kerületvezetés támogatta a kezdeményezést, így a javaslattevőkkel közösen kezdhettünk helyszínt találni a fejlesztéshez. Végül egy Ilonka utcai kis telek bizonyult a legalkalmasabbnak, ahol május végére sikerült is telken belülre kerülni, és megindulhatott a közösségi tervezés. Júniustól szeptember végéig összesen nyolc alkalommal találkoztunk, hogy közösen találjuk ki, milyen is legyen az új játszótér.

A kezdeti beszélgetések, a vágyak és félelmek feltérképezése után egyre konkrétabb formát kezdett ölteni, hogyan is kellene kinéznie, mit kéne tartalmaznia a terveknek, nyár közepétől pedig már tájépítész is segítette a munkánkat. Ha nem tudtunk találkozni, az interneten és kérdőívek segítségével haladtunk előre, a tervezésen felül házirendet is alkottunk, de a fizikai munkától sem riadtunk vissza: a telket is közösen tisztítottuk ki, együtt nyírtuk le a füvet, hogy az már a tervezéseinknek is helyszínéül szolgálhasson. Így jutottunk el 2016 október 20-ig, amikorra elkészültek a tervek.

Ekkor a Táborhegyi Népházban közel 100 fő gyűlt össze a prezentációra, illetve az azt követő véleménynyilvánító szavazásra. Utóbbira azért volt szükség, mert a terület közvetlen környezetében élők közül sokan ellenezték, hogy játszótér kerüljön a szomszédságukba. A rendezvényen végül a megjelentek 83%-a szavazott a játszótér megépítése mellett. A szervezők – a Városfejlesztő közösségi tervezésért felelős csapata – erről, illetve az írásban és szóban egyaránt elhangzott információkról tájékoztatja Bús Balázs polgármester urat, aki mindezek ismeretében hozza meg döntését. Ennek eredményéről a projekt facebook-oldalán („Ilonka utcai játszótér”) és a honlapon is hírt fogunk adni.