Megkezdődött a Mocsárosdűlő közpark tervezése

by ATakacs

Május 27-én a Csillaghegyi Közösségi Ház nagyterme megtelt mindazon kerületi lakosokkal és szakmai érdeklődőkkel, akik személyesen szerették volna megismerni a Mocsárosdűlőt érintő LIFE projekt részleteit és közvetlenül alakítanák a potenciális közparkrész funkciótervezését.

A Fővárosi Önkormányzat projektbemutató és közösségi tervezési sorozatának nyitórendezvényén Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze a projekt jelentőségét hangsúlyozta, hiszen Magyarországon ilyen léptékben példátlan, hogy egy város a saját tulajdonán önmérsékletet gyakorol, és a területről leveszi az beépíthetőségi lehetőséget a természet javára. Ezt követően a közparktervezési eseményrészt megalapozó, gondolatindító előadások, hazai jó példák is bemutatásra kerültek.

Az alkalom második felében 3 asztal körül folyt az érdemi munka, tapasztalat, igény és ötletgyűjtés. Az egy órás közösségi tervezés alatt a kerületi lakosság megoszthatta véleményét a Mocsárosdűlőn általa fontosnak tartott, védendő értékekről, milyen akut, középtávú és hosszútávú problémákat tart megoldandónak, sőt sokan már a megoldásra is javaslatokat tettek.