Megnyitott a Táncsics park

by ATakacs

A békásmegyeri Táncsics Mihály utca- Ország út melletti park és a játszótér március elejére elkészült, így 2022. március 11-én sor került az ünnepélyes megnyitóra, ahol dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere és Szabó Tímea országgyűlési képviselő is köszöntötte a megnyitó résztvevőit.

A megnyitón ingyenes programok várták az érdeklődőket: sor került a Best Dog Kutyaközpont agilitybemutatójára, a játszótéren  lufihajtogatás, arcfestés, bohócműsor várta a legkisebbeket, továbbá ingyenes vattacukor és finom szörp járt minden látogatónak.

A park fejlesztése 2020. nyarán kezdődött a VEKOP-6.2.1.-15-2016-00009 azonosítószámú Szociális városrehabilitáció megvalósítása Békásmegyeren projekt keretében. A parkosított részek közvilágítását napelemek biztosítják, emellett padok, sétányok, ivókút teszik komfortossá a sétát és az itt eltöltött időt.

Az agilityelemekkel ellátott zárt kutyafuttatót  kisebb és nagyobb testű kutyák számára is alkalmas. A sportolni vágyóknak  fitneszeszközök, pingpong és teqball asztalok állnak rendelkezésükre. A gyerekek számára pedig – a kisebbektől a kamaszokig – külön játszóterek kerültek kialakítása, megidézve a Keménykalap és krumpliorr cirkuszos, fagylaltos motívumait és fejet hajtva Óbuda-Békásmegyer 2020-ban elhunyt díszpolgára, Csukás István előtt.