Mentálhigiénés programok – addikció megelőzése és kezelése

by Info_obvf

A Kék Pont Alapítvány 2006 óta van jelen Békásmegyeren, ahol szenvedélybetegek alacsonyküszöbű és közösségi ellátását végzi. Utóbbi keretében szerhasználók és hozzátartozóik számára, egyéni és csoportos tanácsadást kínálnak. Az alacsonyküszöbű, anonim szolgáltatások közé tartoznak a prevenciós, illetve a szerhasználók elérését, a veszélyeztetettek és a szakemberek informálását szolgáló tevékenységek.

A Lukács György utcai központban számos szakember segíti a munkát, pl. pszichológus, pszichiáter, szociális munkás, szociálpedagógus. A program során felújításra kerül a békásmegyeri központ, ezáltal erősödik annak felépülési központ szerepe.

A városrehabilitáció kapcsán a Kék Pont információs-érzékenyítő képzéseket is tart a szerhasználat témájában, gyerekek, szülők és oktatási, szociális szakemberek részére. A fiatalokat célzó prevenciós tevékenység keretében a City Art közösségi tér minden hétköznap délután nyitva áll, lehetőséget adva a szabadidő hasznos, kreatív eltöltésére. A City Art Műhely egyik fő programja a Rádió BKS stúdió, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a közösségi rádiózás rejtelmeivel. Mindenki szabad kezet kap az alkotás során, így a fiatalok érdeklődésük alapján alakítják saját műsorszámaikat. A Rádió BKS jelenleg is működik, online elérhetőek az adások. A másik szabadidős tevékenység, amibe be lehet kapcsolódni; az urban golf. Ez a hagyományos golf közösségi alapú újragondolásával jött létre, mivel a játék nem a golfpályán zajlik, hanem köztereken, parkokban. Az urban golf célja, hogy előre kijelölt célpontokat kell minél kevesebb ütésből eltalálni. A kikapcsolódni vágyó fiatalok csocsózhatnak, társasjátékozhatnak, filmezhetnek is a közösségi térben.

A Kék Pont Alapítvány békásmegyeri központjánka elérhetőségei:

cím: 1039 Budapest, Lukács György utca 3.

tel.: 061 454-0876, 0670 607-5030

nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig, 10-18 óráig, pénteken: 8-16 óráig

A programokon való részvétel előzetesen egyeztetett időpontban lehetséges!