Partnervárosok-Edirne (Törökország)

by ATakacs

Edirne Törökország európai részén található, Bulgária és Görögország határán. A város az ókortól napjainkig, hatalmas történelmi örökséggel rendelkezik. A régi trák, a római és a bizánci kor maradványai is megtalálhatók benne, az oszmán kor csodálatos építészeti darabjai pedig a városi panoráma ékkövei.

Intézményi honlapedirne.bel.tredirnevisit.comSzociodemográfiai jellemzőkEdirne központi kerületének lakossága 180 901 fő 2020-ban. A város lakossága fiatalnak mondható, (a 25 év alattiak a teljes népesség 52%-át teszik ki), a társadalom eltartottsági rátája 28%. Az éves népességnövekedés 2%. A mezőgazdasági termelésből származó gyors iparosodás következtében a lakosság, a vidéki területekről, a városi övezetekbe áramlik. Az energiaszegénység széles körben elterjedt, amely a társadalom olyan sérülékeny csoportjait sújtja, mint az alacsony jövedelemmel rendelkező emberek, az idősek és a romák.

Megvalósítandó tevékenységek

  1. Energiahatékony lakhatást célzó lakásfelújítás 125 fő részvételével a kiválasztott városrészekben, és épületekben teljes hozzájárulással és részvétellel (épület átalakítások, házak fűtési rendszerének létesítése stb.)
  2. Azonos számú embert magában foglaló kontroll háztartások azonosítása teljes beleegyezési eljárással, (mint fent.)
  3. A közegészségügyre és a közjólétre vonatkozó alapértékek meghatározása, energetikai teljesítménymutatók (energetikai auditok az alapértékekre és a monitoringra vonatkozóan)
  4. A monitoring eszközök és egyéb technikák alkalmazása (keresletoldal menedzsment és viselkedésváltozási technikák)
  5. Tájékoztatás és energiatudatosság növelés

SZELEKCIÓ ÉS SZEREPLŐK

  1. A házakból összesen 125 lakost választanak ki (háztartásonként változó)
  2. Ugyanez a szám kerül kiválasztásra a kontrollcsoport esetén
  3. A kiválasztás során (amennyire csak lehetséges) különböző életkorú, nemű embereket kell bevonni a folyamatba és a szocio-ökonómiai feltételek más meghatározóit figyelembe kell venni.
  4. Ösztönzés alapú toborzás, (alacsonyabb számlák, egészségügyi előnyök hangsúlyozása.)
  5. Közvetlenül bevont szereplők; helyi önkormányzat, környékbeli egyesületek, szociális segítők és szolidaritási csoportok, a városrész közigazgatási vezetői (muhtar)
A WELLBASED az Európai Uniós Horizon 2020 Program segítségével jött létre a GA 945097 Támogatási Szerződés értelmében.
A weboldal tartalmáért kizárólag a WELLBASED konzorcium felel, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió véleményét.
Kövessék a WELLBASED konzorciumot twitteren is!
Vagy az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. Twitter oldalán: twitter.com/ObudaKft