BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Szomszédsági fórumok: Mocsárosdűlő

2020. 10 16., 16:29

Október 11-én vasárnap Mocsárosdűlőn is megtartottuk az Aquincum-Mocsáros Egyesület segítségével, Mocsárosdűlő szomszédsági találkozóját. A Gladiátor parkban tartott eseményen számosan részt vettek és elsősorban Mocsárosdűlő természetvédelmi és jelenleg mezőgazdasági területeinek jövőjéről beszéltünk. Mocsárosdűlőn élők egyik legfontosabb célja, hogy ez a páratlan természeti érték semmi csorbát ne szenvedjen, hanem annak természeti értékei fejlődjenek. Ennek kapcsán a vízgazdálkodás, az erdőtelepítések és megújítások, a legeltetések szabályozása, az illegális tevékenységek megszűntetése, és szemléletformáló beruházások megvalósítása lenne fontos cél. A beépítésre szánt területek növelését az itt élők a legkisebb mértékben sem szeretnék. A lakott részek kapcsán a HÉV elvágó és zajhatása a legnagyobb megoldandó probléma a területet érő átmenő forgalmon túl. Ezek mind megoldandó célokként fogalmazódtak meg az elkövetkezendő időszakra.

Köszönjük mindazoknak, akik szabadidejükben részt vettek a tervezési munkában!

Az alábbiakban böngészhetik az eseményen készült érték-, probléma- és céltérképépeket. A térképekhez és leírásokhoz on-line is hozzá lehet tenni javaslatokat a lap alján található űrlap kitöltésével!

Mocsárosdűlő

Érték//Probléma//Cél térkép

 

Szomszédság Értékek Problémák Célok
Mocsárosdűlő Zöld terület! -ne építsék be-! Határút kivezetése a Szentendrei útra.-lámpás csomóponttal-csak kijáróként! Fizetőparkolók kiterjesztése az idegen parkoló autók miatt.
Mocsárosdűlő Alacsony beépítettség Ész. felé érkező HÉV miatt túl korán lezár a lámpa a Zsófia útnál.–>Lámpák összehangolása Zöldfelület megtartása!-minél nagyobb mértékben
Mocsárosdűlő Közel vannak a hegyek, jó túrázási lehetőségék –>Hibás a lámpabeállítás. Minimalizálni a beépíthető területek mértékét!
Mocsárosdűlő Kerékpárosoknak ideális környezet Rozália úton biciklivel, ha megyünk a Keleti oldala nagyon rossz állapotú. Mocsáros megtartása, ÉRTÉKMEGŐRZÉSE!
Mocsárosdűlő Jó közlekedés, a belváros jó megközelíthetősége. (HÉV) Szentendrei úti felüljáró lábánál a burkolt felületek és zöldfelületek újrarendezése. Rómaifürdő hévmegálló akadálymentesítése.
Mocsárosdűlő Állatok jelenléte!!! A Mocsarasban!!! Nagyon hangos a hév-legalább a sövényültetés (zajvédőfal helyett) javítana. Prés utca végén lévő gyalogos aluljáróba épüljön kerékpár és babakocsi “lehajtó”.
Mocsárosdűlő Mintagazdaság Két nagy csillaghegyi lakópark épült, ezek is erre fognak közlekedni-Rozália utca! Keled útról is lehessen jobbra ráfordulni a Szentendrei útra.
Mocsárosdűlő Tanösvény, erdő, természet, családi park –>Így mindenki a Zsófia utca felé akar kifordulni sokszor 40 percet kell reggel várni. Határőr útról is.
Mocsárosdűlő Sokszáz éves fák Rozália utcai járda rossz állapotú, balesetveszélyes.–>Felújítani Fekvőrendőr az Ádámföldi-Ringató sarkára.
Mocsárosdűlő Két határkő megmentése-Határ úton! (Megakadályozták az egyesületet a megmentésben). Ringató utcai csapadékvízelvezetés nem megoldott! Forgalmat csökkenteni, beépítéseket is!
Mocsárosdűlő Gyümölcsfák-fel kellene mérni. Zsófia utca-Rozália utcában a parkolóautók akadályozzák a forgalmat.- nem lehet megállni! Zajvédő fal a Szentendrei út mentén, vagy sövény.
Mocsárosdűlő Schaffer-árok-megőrízendő, nem elég szakszerű a fenntartása. Illegális lakók a Mocsáros Dűlőben és a Gladiátor utcában, valamint a kiserdőben. A zöldfelületet feltáró utak járhatóak legyenek minden időben.-Olyan burkolat.
Mocsárosdűlő Mocsári szakszerű védelme! Nádszál és Rozália sarkánál a fekvőrendőr rosszul van elhelyezve. -Jobb kezes utca! Ringató utcai csapadékvízelvezetésnek a megakadályozása.
Mocsárosdűlő Játszótér és szabadidőpark, egyesületi tevékenység ennek rendben tartására Egy gazdálkodó, (Schafflauska család) állattartó tevékenysége nem szakszerű, nem állatbarát!!! Parkolót csinálni az Amfiteátrum mögött lévő dzsindzsás területen!- legalább murva.
Mocsárosdűlő Lift a Rómaifürdő HÉV megállóba
Mocsárosdűlő
A HÉV stratégiai tervezéséhez kapcsolódó változásokról tartsanak lakossági fórumot, mert több más helyi problémára is hatással van a HÉV beruházás.
Mocsárosdűlő Távfűtő csövek eltűntetése (a föld alá).
Mocsárosdűlő Megoldást találni a Szentendrei útról D-ről érkező forgalom áthajtására a területre.
Mocsárosdűlő Ha a HÉV föld alá kerül egyszer a jövőben, akkor a nyomvonalán jó lenne egy bicikli út!
Mocsárosdűlő Átmenő forgalom megakadályozására P+R
Mocsárosdűlő
Prés utca, víznyelő utca, Ringató utca, Zsófia utca átmenő forgalom által érintett utcák- napközbeni parkolás!

Amennyiben kiegészítené a fentieket az alábbi űrlapon küldheti be javaslatait: