Street workout elemek telepítése a Táncsics Mihály parkban

by ATakacs

Az elmúlt években egyre nagyobb teret nyer a szabadidős sportban az úgynevezett „street – workout”, azaz a szabadtéren felállított testedző eszközök, parkok – „sportparkok” – használata. A sportparkokban az egymást követő generációk együtt tölthetik el a szabadidejüket, ezzel is erősítve a kölcsönösségen alapuló családi köteléket. A nagyszülők, szülők és a gyermekek társas együttléte a mindennapokban, a közös szabadidős tevékenységek családi kohéziós erővel bírnak. Minden olyan tevékenység, amelyet közösen végeznek, felerősíti a családi összetartozás érzését, élményét.

A Kormány az 1314/2016. (VI. 30.) Korm. határozata alapján indított, Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében a III. kerület több helyszínén kerül sor street workout parkok kialakítására, többek között a Táncsics Mihály park területén is.

A street-workout beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Program lebonyolítását végző  Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közreműködésével valósul meg, nem része a VEKOP-6.2.1-15-2016-00009 Szociális városrehabilitáció Békásmegyeren c. projektnek.

A Program keretében a Táncsics Mihály utca és Lukács György utca közötti területen úgynevezett ” D típusú” sportpark kerül kialakítása, melynek mérete 18×13 méter. A tervek alapján a kialakított street workout parkban nagyjából 15 db, különböző típusú tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom erősítésre, fekvőtámaszozásra, létramászásra, lépcsőzésre alkalmas eszköz kerül telepítésre, melyek a biztonságos mozgás végzése szempontjából rekortán burkolaton kapnak helyet.

A tervezett kivitelezés munkálatai várhatóan a tavaszi időszakban kezdődhetnek, amennyiben a járványügyi helyzet nem korlátozza valamely módon az kivitelezés megkezdését.

A munkálatok menetéről részletes információt a későbbiekben olvashatnak honlapunkon!