Szeptemberi WELLBASED projekt aktualitások

by Info_obvf

Sok programot kínál az ősz a WELLBASED projektben résztvevők számára.

A nyári vakáció és feltöltődés után a WELLBASED programot illetően is újra indulnak a beavatkozásokban gazdag hétköznapok.

Szeptemberben immáron az újonnan bevontaknak is lehetősége lesz kapcsolódni a programokhoz. Energiahatékonysági tréning, háztartásgazdálkodási szolgáltatás és a havonta ismétlődő állapotfelmérő egyészségügyi szűrések is megtartásra kerülnek a hónapban.

Ezenfelül a héten forgatni is fogunk a projekt különböző szereplőivel. Interjút készítünk az energiahatékonysági tréninget tartó GreenDependent Intézet vezetőjével, az állapotfelmérő vizsgálatokat lebonyolító Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálat Intézményvezetőjével és egy a projektben résztvevő lakossal annak érdekében, hogy különböző perspektívákat ismerhessünk meg és egy átfogóbb képet kapjunk a programról.

Az energiatakarékos háztartási gépek beszerelései is folytatódtak. Immáron 15 a projektben résztvevő család kapta meg az általa választott eszközt. A kiosztott gépek száma várhatóan tovább bővül idén.

A közvetlen brüsszeli forrásból megvalósuló Európai Uniós projekt fókuszában Óbuda-Békásmegyeren többek között a bevont háztartások energiamegtakarításának elősegítése áll, mely egy kivételes lehetőség a jövőben várhatóan emelkedő energiaárak figyelembevételével.

Másfelől a projektben résztvevők, a fogyasztási szokásaikra vonatkozó adataik megosztásával nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy olyan komplex stratégiák kerülhessenek kidolgozásra az Európai Unió területén, ami lehetővé teszi, hogy az energiához való hozzáférés, az energia megtakarítás és az egészség megőrzés metszetein kialakításra kerülő jövőbeli szakpolitikák minél több állampolgár életét könnyítsék meg.