Szomszédsági fórumok: Mocsárosdűlő

by ATakacs

Október 11-én vasárnap Mocsárosdűlőn is megtartottuk az Aquincum-Mocsáros Egyesület segítségével, Mocsárosdűlő szomszédsági találkozóját. A Gladiátor parkban tartott eseményen számosan részt vettek és elsősorban Mocsárosdűlő természetvédelmi és jelenleg mezőgazdasági területeinek jövőjéről beszéltünk. Mocsárosdűlőn élők egyik legfontosabb célja, hogy ez a páratlan természeti érték semmi csorbát ne szenvedjen, hanem annak természeti értékei fejlődjenek. Ennek kapcsán a vízgazdálkodás, az erdőtelepítések és megújítások, a legeltetések szabályozása, az illegális tevékenységek megszűntetése, és szemléletformáló beruházások megvalósítása lenne fontos cél. A beépítésre szánt területek növelését az itt élők a legkisebb mértékben sem szeretnék. A lakott részek kapcsán a HÉV elvágó és zajhatása a legnagyobb megoldandó probléma a területet érő átmenő forgalmon túl. Ezek mind megoldandó célokként fogalmazódtak meg az elkövetkezendő időszakra.

Köszönjük mindazoknak, akik szabadidejükben részt vettek a tervezési munkában!

Az alábbiakban böngészhetik az eseményen készült érték-, probléma- és céltérképépeket. A térképekhez és leírásokhoz on-line is hozzá lehet tenni javaslatokat a lap alján található űrlap kitöltésével!

Mocsárosdűlő

Érték//Probléma//Cél térkép

SzomszédságÉrtékekProblémákCélok
MocsárosdűlőZöld terület! -ne építsék be-!Határút kivezetése a Szentendrei útra.-lámpás csomóponttal-csak kijáróként!Fizetőparkolók kiterjesztése az idegen parkoló autók miatt.
MocsárosdűlőAlacsony beépítettségÉsz. felé érkező HÉV miatt túl korán lezár a lámpa a Zsófia útnál.–>Lámpák összehangolásaZöldfelület megtartása!-minél nagyobb mértékben
MocsárosdűlőKözel vannak a hegyek, jó túrázási lehetőségék–>Hibás a lámpabeállítás.Minimalizálni a beépíthető területek mértékét!
MocsárosdűlőKerékpárosoknak ideális környezetRozália úton biciklivel, ha megyünk a Keleti oldala nagyon rossz állapotú.Mocsáros megtartása, ÉRTÉKMEGŐRZÉSE!
MocsárosdűlőJó közlekedés, a belváros jó megközelíthetősége. (HÉV)Szentendrei úti felüljáró lábánál a burkolt felületek és zöldfelületek újrarendezése.Rómaifürdő hévmegálló akadálymentesítése.
MocsárosdűlőÁllatok jelenléte!!! A Mocsarasban!!!Nagyon hangos a hév-legalább a sövényültetés (zajvédőfal helyett) javítana.Prés utca végén lévő gyalogos aluljáróba épüljön kerékpár és babakocsi “lehajtó”.
MocsárosdűlőMintagazdaságKét nagy csillaghegyi lakópark épült, ezek is erre fognak közlekedni-Rozália utca!Keled útról is lehessen jobbra ráfordulni a Szentendrei útra.
MocsárosdűlőTanösvény, erdő, természet, családi park–>Így mindenki a Zsófia utca felé akar kifordulni sokszor 40 percet kell reggel várni.Határőr útról is.
MocsárosdűlőSokszáz éves fákRozália utcai járda rossz állapotú, balesetveszélyes.–>FelújítaniFekvőrendőr az Ádámföldi-Ringató sarkára.
MocsárosdűlőKét határkő megmentése-Határ úton! (Megakadályozták az egyesületet a megmentésben).Ringató utcai csapadékvízelvezetés nem megoldott!Forgalmat csökkenteni, beépítéseket is!
MocsárosdűlőGyümölcsfák-fel kellene mérni.Zsófia utca-Rozália utcában a parkolóautók akadályozzák a forgalmat.- nem lehet megállni!Zajvédő fal a Szentendrei út mentén, vagy sövény.
MocsárosdűlőSchaffer-árok-megőrízendő, nem elég szakszerű a fenntartása.Illegális lakók a Mocsáros Dűlőben és a Gladiátor utcában, valamint a kiserdőben.A zöldfelületet feltáró utak járhatóak legyenek minden időben.-Olyan burkolat.
MocsárosdűlőMocsári szakszerű védelme!Nádszál és Rozália sarkánál a fekvőrendőr rosszul van elhelyezve. -Jobb kezes utca!Ringató utcai csapadékvízelvezetésnek a megakadályozása.
MocsárosdűlőJátszótér és szabadidőpark, egyesületi tevékenység ennek rendben tartásáraEgy gazdálkodó, (Schafflauska család) állattartó tevékenysége nem szakszerű, nem állatbarát!!!Parkolót csinálni az Amfiteátrum mögött lévő dzsindzsás területen!- legalább murva.
MocsárosdűlőLift a Rómaifürdő HÉV megállóba
MocsárosdűlőA HÉV stratégiai tervezéséhez kapcsolódó változásokról tartsanak lakossági fórumot, mert több más helyi problémára is hatással van a HÉV beruházás.
MocsárosdűlőTávfűtő csövek eltűntetése (a föld alá).
MocsárosdűlőMegoldást találni a Szentendrei útról D-ről érkező forgalom áthajtására a területre.
MocsárosdűlőHa a HÉV föld alá kerül egyszer a jövőben, akkor a nyomvonalán jó lenne egy bicikli út!
MocsárosdűlőÁtmenő forgalom megakadályozására P+R
MocsárosdűlőPrés utca, víznyelő utca, Ringató utca, Zsófia utca átmenő forgalom által érintett utcák- napközbeni parkolás!