Táncsics Mihály utcai park kialakítása

A békásmegyeri Táncsics Mihály u. – Ország út találkozásánál lévő, jelenleg funkció nélküli füves terület koncepcióterve 2014-ben elkészült. 2015 tavaszán a környékbeli lakosok két közösségi tervezés alkalmával mondhatták el a véleményüket a tervezett változtatásokkal kapcsolatban. A tervezési alkalmak és a kérdőívek alapján a terület számos funkcióval bővült, igazi közösségi térré alakult át, melyben helyet kapott játszóterek több korosztály számára nyújtanak szórakozási lehetőséget. Ezen felül a terv tartalmaz parkosított részeket, sétányokat, közösségi kertet, sport- és fitneszeszközöket, valamint kiépített parkolót is.

A tervezési terület

A békásmegyeri lakótelep és Ezüsthegy találkozásánál, a Táncsics Mihály út és az Ország út között fekszik az a csaknem két hektárt elérő füves-fás terület, melynek újragondolásáról döntött az önkormányzat. A jelenleg kihasználatlan, egy régi parkoló feltört betonja által elcsúfított park számos olyan funkciónak adhatna otthont, amelyet a környékbeliek nemre, korra, családi állapotra való tekintet nélkül szívesen látnának.

Táncsics Mihály utcai park

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata úgy döntött, hogy 2015-ben a közösségi tervezésé a főszerep – az volt a cél, hogy a már korábban megkezdett tervezési folyamatba bevonjuk a helyi lakosokat is, hogy az ő igényeiket, elképzeléseiket, javaslataikat megismerve lehessen elkészíteni a végleges terveket.

Fejlesztési terület lehatárolás: Táncsics Mihály utca – Ország út által határolt terület
Érintett helyrajzi számok: 62321/151
Területnagyság: 18.250 m2
Tervező: Tilia Kertészeti Bt.

A tervezés menete

 

Első tervezési alkalom2015. április 13.
csütörtök
17.30-19.00Békásmegyeri Közösségi Ház
Második tervezési alkalom2015. május 6.
csütörtök
17.30-19.00Békásmegyeri Közösségi Ház