Teljeskörűen befejeződtek a kivitelezési munkák, elkezdődhet a műszaki átadás-átvételi eljárás

by ATakacs

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a kedves olvasóinkat az örömteli hírről, hogy a nyár első sugarainak megérkeztével, az év elején megkezdődött csillaghegyi útvíztelenítési kivitelezési munkák második üteme is teljeskörűen befejeződött.

Előzmények

Az utóbbi években egyre nagyobb számban érkeztek és érkeznek panaszok a III. kerületi önkormányzat, társaságunk és a társosztályaink részére is a csillaghegyi öblözet csapadékvíz elvezetésének problémáival kapcsolatban. Az észlelt problémát kontextusba helyezve, a klímaváltozás miatt egyre gyakrabban tapasztalhatók a III. kerületet sem elkerülve, heves esőzések, és mini árvizek, melyek kezelésére a jelenlegi csapadékvízelvezető rendszerek sajnos nincsenek felkészülve, így azok rövid időn belül újra gondolásért és nagyobb léptékű rendszerszintű megreformálásért kiáltanak. Ezzel egyidőben megállapítható, hogy ennek a problémának a kezelése csak hosszú távon realizálható. Mindazonáltal Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata már a múlt évben elkezdett lépéseket tenni annak érdekében, hogy a kerületben, a vízelvezetési képességét tekintve az egyik legkritikusabbnak mondható csillaghegyi öblözet vízelvezetési kihívásain javítson, ennek keretében számos helyen épültek új víznyelők Csillaghegy szerte. Az övezet még hatékonyabb vízelvezetési képességének elérése érdekében, idén is nagy erőkkel indultak útjukra az útvíztelenítési kivitelezési munkák az év elején, amelynek keretében négy helyszínen kezdődtek víznyelőépítések. Az infrastrukturális fejlesztés során megépülő műtárgyak az alábbi utcákat érintik:

– Az Ady Endre utca Pozsonyi utca – Mátyás Király út közötti szakaszt

– A Toldi utca Bercsényi utca – Bajtárs utca közötti szakaszt

– A Bivalyos utca Hunyadi utca – Királyok útja közötti szakaszt

– A Berzsenyi Dániel utca Pozsonyi utca – Mátyás Király út közötti szakaszt

A kivitelezési munkák első ütemében a felsorolt utcákban a víznyelő építések minden helyszínen megvalósultak és a héten a víznyelőépítésekhez kapcsolódó szegélyek és aszfalt korrekciója, illetve az utolsó simítások is teljeskörűen elkészültek az összes helyszínen. A műszaki átadás-átvételi eljárás megtartására a jövő hét elején kerül sor.

A kivitelezés ideje alatt tanúsított türelmüket köszönjük az ott élőknek és arra közlekedőknek!

Bízunk benne, hogy az infrastruktúrafejlesztés megkönnyíti a csillaghegyi lakosság esős napjait.