Több helyszínen kezdődnek kisebb infrastruktúrafejlesztések Csillaghegyen

by ATakacs

Csillaghegy térségének hatékonyabb vízelvezetése érdekében, folytatódnak az elmúlt időszakban nagy lendülettel zajló útvíztelenítési kivitelezési munkák, amelynek keretében ezúttal hat helyszínen fognak víznyelők épülni Csillaghegy különböző pontján.  Az infrastrukturális fejlesztés keretében megépülő tizenhat új víznyelő az alábbi utcákat érinti:

  • A Domján Edit utcában egy új víznyelő épül. A kivitelezési munkák előreláthatólag 2022. október 27-én kezdődnek és várhatóan három napig tartanak, amelynek során a víznyelő létesítése mellett szegélyépítés is várható 178 méter hosszon.
  • Az Arany utcában egy új víznyelő épül. A kivitelezési munkák előreláthatólag 2022. november 2-án kezdődnek és várhatóan három napig tartanak, amelynek során a víznyelő létesítése mellett a kapcsolódó szegély is megépül 15 méter hosszon.
  • A Bercsényi utcában három új víznyelő épül. A kivitelezési munkák előreláthatólag 2022. november 2-án kezdődnek és várhatóan négy napig tartanak, amelynek során a víznyelők létesítése mellett a kapcsolódó szegélyek is megépülnek.
  • A Fodros utcában két új víznyelő épül. A kivitelezési munkák előreláthatólag 2022. október 26-án kezdődnek és várhatóan három napig tartanak, amelynek során a víznyelők létesítése mellett a kapcsolódó szegélyek is megépülnek.
  • A Hasáb közben egy új víznyelő épül. A kivitelezési munkák előreláthatólag 2022. október 25-én kezdődnek és várhatóan három napig tartanak, amelynek során a víznyelő létesítése mellett a kapcsolódó szegély is megépül.
  • Az Igló utcában nyolc új víznyelő épül. A kivitelezési munkák előreláthatólag 2022. november 2-án  kezdődnek és várhatóan két hétig tartanak, amelynek során a víznyelők létesítése mellett szegélyépítés 340 méter hosszon, illetve a kapcsolódó járdák korrekciója is megvalósul.

A víznyelők a felsorolt utcákon belüli kihelyezésének pontos helyszíneiről a geodéziai felmérést követően tudunk bővebb információval szolgálni. Előljáróban annyi biztos, hogy a kialakítás a műszakilag legkedvezőbb helyen fog megvalósulni.

Ezúton tájékoztatjuk a kivitelezés helyszínein élőket, hogy a szegély építéssel érintett kapubehajtók esetén, kisebb átalakításokra kell számítani a kivitelezés során, amelynek a helyreállítását a kivitelező minden esetben garantálja!

A munkálatok ideje alatt időszakosan kisebb lezárásokra, forgalmi korlátozásokra kell számítani!
A kivitelezéssel járó kellemetlenségek miatt előre is szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Bízunk benne, hogy az infrastruktúrafejlesztés hozzájárul majd Csillaghegy térségének hatékonyabb vízelvezetéséhez, és magasabb színvonalú közlekedési élményt nyújt a gyalogosan közlekedő lakosság számára is.