Véleménynyilvánító szavazás az új napvitorláról

by LSzovak

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat véleménynyilvánító szavazást indít a Pethe Ferenc téren 2023 nyarán kihelyezett napvitorláról. 2023. július 25-én a lakosság petíciót nyújtott be a tartóoszlopsor ügyében. A petícióban megfogalmazott lakossági felvetéseket megfontolva az Önkormányzat szeretné megadni a lehetőséget minden kaszásdűlőinek a tartószerkezettel kapcsolatos véleménynyilvánításra. A napvitorla tartószerkezetének jövőjéről egy véleménynyilvánító szavazás keretében dönthetnek az ott élők, az erről szóló szavazólapokat  szeptember 5-8. között kézbesítettük az érintettek postaládájába.

Van a szavazásnak területi lehatárolása? 

Igen, a szavazás nem a III. kerület egészére, hanem a Pethe Ferenc tér közvetlen közelében elhelyezkedő utcákra terjed ki. A szavazás területe a Huszti út és Búza utca által határolt kerületrész, ami az Apát, Boglya, Búza, Harang, Huszti, Kaszásdűlő, Kazal, Szérűskert és Zab utcákat érinti. (lásd lenti kép)

Ha Ön a fentiek alapján jogosult a szavazásra, azonban mégsem kapott szavazólapot, kérjük, írjon nekünk az info@obvf.hu e-mail címre!

Ki szavazhat a véleménynyilvánító szavazáson? 

A szavazáson a fenti területen bejelentett állandó lakcímmel rendelkező, 18 év feletti személyek szavazhatnak. A lehatárolt területen állandó lakcímmel rendelkező, 18 év feletti lakosok címét a Belügyminisztérium nyilvántartásából kértük le. Az adatigénylés a háztartásokban élők nevére vagy bármely más adatára nem terjedt ki, ezért sem név szerint címzett borítékokat kézbesítettünk.

Hogyan adható le a szavazat? 

A 3K épületében, vagy online a szavazólapon szereplő linken.

Meddig van lehetőség szavazni? 

A szavazás 2023. szeptember 18. (hétfő) éjfélkor zárul.

Mi célt szolgál a szavazólap jobb felső sarkán szereplő azonosítókód? 

A szavazólapon szerepelő 10 karakterből álló azonosítókód a szavazólapok hamisítását és többszörösítését szűri ki. Az előzetesen legenerált, majd a szavazólapra nyomtatott azonosítók véletlenszerűen kerültek kiosztásra és borítékolásra. A kódokkal nem lehet beazonosítani a szavazatát leadó személyeket, sem háztartásokat, a szavazás teljesen anonim.

Mikor érvénytelen egy szavazat?

Az online szavazófelületen megadott azonosítókódokat leellenőrizzük, hogy szerepelnek-e az általunk korábban legenerált, majd véletlenszerűen kiosztott azonosítókódok közt. Azon szavazatokat nem vesszük figyelembe, amik hamis azonosítókóddal kerültek leadásra az online felületen.

A papíralapú szavazatok esetében sem tudjuk figyelembe venni az érvénytelen szavazatokat (pl. kivágott, kisatírozott azonosítókód, átfirkált szavazólap stb.)