Új víznyelők épülnek a Tegez utcában

by Info_obvf

Örömmel tájékoztatjuk a kedves olvasóinkat, hogy útvíztelenítési kivitelezési munkák indulnak a Tegez utcában. Csillaghegy térségének hatékonyabb vízelvezetése érdekében, önkormányzati önerőből, új víznyelők fognak épülni a Tegez utca több pontján.

A héten már kezdetét veszik a mérési munkálatok és a geodéziai felmérés. A víznyelők kihelyezésének pontos helyszíneiről a geodéziai felmérést követően tudunk bővebb információval szolgálni. Elöljáróban annyi biztos, hogy a kialakítás a műszakilag legkedvezőbb helyen fog megvalósulni. A tényleges kivitelezési munkák megkezdése Húsvét után, ütemezetten várható. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy nem egyszerre, hanem szakaszosan indul a kivitelezés. Szeretnénk tájékoztatni a Tegez utcában élőket, hogy akinek a háza előtt aktuálisan munkavégzés kezdődik, arról az ott élő, a helyszínen tájékoztatást fog kapni a munkavégzést megelőzően. Az időjárási körülmények és a helyszínen dolgozók aktuális erőforrás kapacitása alakítja, hogy melyik szakasz pontosan mikor kerül sorra, de a közlekedés várhatóan az építési idő alatt biztosított lesz az utcában. Előfordulhat, hogy lesz néhány nap, amikor részleges, illetve teljeskörű útlezárás, vagy forgalomterelés lép életbe, de erről a helyszínen dolgozók szintén tájékoztatni fogják az ott élőket.

A megvalósulás április végéig várható.

Ami a műszaki tartalmat illeti, három új víznyelő fog épülni a Tegez utca, Aradi és Bem utca közötti szakaszán. A víznyelők kihelyezése ugyanabban a lokációban várható, ahol jelenleg is vannak, de ezúttal a bemeneti pontok rákötésre kerülnek a meglévő csatornahálózatra, így általánosságban hatékonyabb lesz az utca vízelvezetési képessége, mint korábban. A Tegez utca Aradi és a Bem utca közötti szakaszán, bizonyos pontokon a meglévő aszfalt kopóréteg cseréje, ezenfelül a vízelvezetéshez kapcsolódóan szegélyépítés is várható.

Ezúton tájékoztatjuk a kivitelezés helyszínén élőket, hogy a kivitelezéshez kapcsolódó szegély építéssel érintett kapubehajtók esetén, kisebb átalakításokra kell számítani az építkezési munkák során, amelynek a helyreállítását a kivitelező minden esetben garantálja!

A fejlesztéssel járó kellemetlenségek miatt előre is szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Bízunk benne, hogy az infrastruktúrafejlesztés hozzájárul majd Csillaghegy térségének hatékonyabb vízelvezetéséhez.