Újabb parkrészek kerültek átadásra

by Info_obvf

2018. októberében már több terület is használhatóvá vált, vagyis megnyílt a gyalogos közlekedés előtt. Elkészült és átadásra került a szolgáltatóház előtti terület, az általános iskola előtti sétány és a Gera cukrászda és Ágoston ovi közötti sétány egy szakasza.

A parkfelújítás elsőként megnyitott területe a szolgáltatóház és Ágoston utcai társasházak közötti terület, ahol elkészültek a burkolatok,  folyamatban van a növényesítés, kialakították az öntözőrendszert, megtörtént a fák gallyazása és néhány hete már új padok is kikerültek. Fontos információ, hogy ez a terület a gyalogos közlekedés előtt már nyitva áll, de még néhány munka folyamatban van, ezért az itt látható állapotok nem teljesen a végleges helyzetet mutatják.

Az átadott terület közelében a központi tér továbbra is körülzárt marad, itt a szökőkút munkálatai folytatódnak még hónapokon keresztül. A park másik végén, a Váradi utcai Általános Iskola előtt és mellett is átadásra kerültek a sétányok és kihelyeztek padokat, szemeteseket és kerékpártárolókat is. Fontos információ, hogy itt sem tekinthető véglegesnek a jelenlegi állapot, elképzelhető, hogy egyes szórt burkolatú utak még aszfaltozásra kerülnek.

Jelenleg a fent említett központi téren valamint a Bécsi úti társasházak előtt zajlik a munka. Utóbbinál egy jelentős lezárás történt a társasházak és a dombok között, tehát ideiglenesen a csúszdaparknál lévő lépcső nem használható közlekedésre, itt kerülni kell a szolgáltatóház vagy az iskola felé. Ezen a területen a burkolatok megújítása és növényesítési munkák zajlanak majd.