Újranyílik Óbuda kapuja

by ATakacs

Szeptember 1-ével a Szépvölgyi úti park rekonstrukciós munkálatainak nagyrésze befejeződik. A park területe megnyílik az autós és gyalogos forgalom előtt.

A Szépvölgyi park tavaly októberben kezdődött felújítási munkálatai az iskolakezdéssel nagyrészt befejeződnek. A területen a vízarchitektúra befejező munkálatai még várhatóan 10 napig tartanak majd. Ezért a park közepén és mellette két parkolóhelyen továbbra is elkerített munkaterület marad, de ez nem érinti a közlekedés újraindulását. A kivitelezési munkálatok során felújított, a park alatt húzódó pince-bérlemény födémjére, egy ideiglenes faburkolat került, mely addig marad, míg a pince bérlőjének új pavilonja a parkban helyet nem kap. Az előzetes hírek szerint bérlő az új pavilon településképi szempontból megfelelő kidolgozásán fáradozik, mely előreláthatólag néhány hónapig még eltart.

A megújult park átláthatóbb, zöldebb és a nagyszámú gyalogos áthaladót jobban kiszolgáló elrendezésével szolgálja a továbbiakban az itt élőket. A zöldfelületek jobb fenntartásáért automata öntözőrendszer lett telepítve. A gyalogos útvonalak szélesebbek és egységes kialakítást kaptak, hogy a közlekedési lehetőségek elérését jobban szolgálja. A területen, a lakók kérésének megfelelő közlekedési rend és rendezett nagyszámú parkolóhely került kialakításra.

A park középső részén, ahol még a vízjáték kivitelezése tart, néhány ülőbútor kapott helyet. A parkban egységes arculatú, új szemetesek, kerékpártámaszok és forgalomirányító pollerek kerületek. A jövőben reméljük a megújult külső és a rendezett arculat hozzájárul majd, hogy a parkban korább volt, az itt élőket zavaró használat véglegesen megszűnjön. A terület fenntartása is könnyebb és magasabb színvonalú lesz a beépített automata rendszereknek, átláthatóbb és könnyen átjárható kialakításnak köszönhetően. A később idetelepülő szolgláltató pedig tovább tudja majd fokozni a park szolgáltatásait.

Köszönjük azon itt élőknek a munkáját és türelmét, akik a parkrekonstrukció 2015-ben indult tervezése óta folyamatosan segítették a park kialakítását, tovább azon itt lakók jelzéseit, akik a felújítás ideje alatt a tapasztalt anomáliákról folyamatosan tájékoztatták társaságunkat, és nem utolsó sorban az összes itt élő türelmét a felújítás okozta kellmetlenségek miatt!

A park teljes átadása a vízjáték befejezésével várhatóan a szeptember közepén lesz.