RÓMAI-PARTI SZABADSTRAND ELŐKÉSZÍTÉSE

by Info_obvf

A PROJEKT ISMERTETÉSE

Az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nkft. 2019-ben a Római-parton szabadstrand kialakításának lehetőségét és hagyomány-újrateremtő céllal szintén a Római-parton dunai fauszodának kialakíthatóságát vizsgálta. 

PROJEKT ÖNKORMÁNYZATI ÖNERŐ: 15 000 000 Ft

A III. kerületi Önkormányzat képviselőtestülete 2019. február 7-i ülésén döntött arról, hogy megvizsgálja a Római-parton szabadstrand kialakításának lehetőségét. A strand kialakításának ötlete civil szervezetektől érkezett, és az önkormányzat is támogatja a megvalósítást.

Tekintettel arra, hogy a Római-part Budapest belterületéhez tartozik, a fürdésre a  szabad vízen való tartózkodás alapvető szabályairól szóló 46/2001. (XII. 27.) BM rendelet 2.§ (1.bek) f pontja vonatkozik, mely szerint a városok belterületén lévő szabad vizekben csak kijelölt fürdőhelyen lehetséges. Mindemellett a természetes fürdővizek minőségi követelményeit, valamint a természetes fürdőhelyek kijelölésének és üzemeltetésének feltételeit a 78/2008. (IV. 3.) Korm. rendelet szabályozza.

PROJEKTHÍREK

  • A III. kerületi Önkormányzat célja, hogy felmérje, megvalósítható-e egy szabadstrand a Római-part területén. A víz megfelelő minősége alapvető feltétele egy strand létrehozásának és üzemeltetésének, hiszen egy kijelölt fürdőhely csak megfelelő …

  • A Dunában való fürdőzésnek vannak hagyományai, hiszen az úgynevezett uszálystrandok vagy Duna-uszodák az 1700-as évek végétől egészen a II. világháborúig működtek és nagyon népszerűek voltak Budapest-szerte. A bécsi mintára kialakított …